Stäng

Cura Of Sweden

Tyngtäcke Cura Pearl omsluter dig när du sover och hjälper dig till en bättre sömn. Täcket är indelat i 120 rutor som var och en är fyllda med små glaspärlor. Täckets tyngd gör att det formar sig efter din kropp och bidrar till en avslappnad och rofull effekt. Cura täcket är kvalitets testat vid statens forskningsinstitut och registrerat som medicintekniskt hjälpmedel vid Läkemedelsverket.

Sortering:
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 5 Kg -32%
REA
Täcket som omsluter dig tackvare sin tyngd
1 295 kr
Ord.pris: 1 895 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 7 Kg -33%
REA
Täcket som ger dig en rofull sömn
1 395 kr
Ord.pris: 2 095 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 9 Kg -35%
REA
Täckets tyng gör att det formar sig efter din kropp
1 495 kr
Ord.pris: 2 295 kr

Tyngdtäckets funktion bygger på Deep Pressure Tissue Stimulation, DPTS och Sensory Integration, SI. Deep Pressure Tissue Stimulation, dvs att våra kroppsvävnader svarar på tryck, som t.ex. vid massage. Sensory Integration, är en teori som går ut på att kroppen har olika intrycksmottagare, vilka tar emot intryck från dels de vanliga sinnena lukt, smak, syn och hörsel: dels mindre kända sinnen som taktila, vestibulära och proprioceptiva (Cura of Sweden).

Vem kan använda Cura vikt täcke?

Alla som vill kan använda Cura täcket. Cura täcket används idag inom hälso- och sjukvård och har visat sig ha en positiv effekt på personer med någon form av diagnosticerad neuropsykologisk åkomma, som t.ex. ADHD, Aspbergers eller autism samt på personer med någon sorts kognitivt problem, som t.ex. ätstörningar, depression, oro och ångest.

Täcket kan användas som ett vanligt täcke. Tänk dock på att använda påslakan eller lägg ditt Cura täcke ovanpå ditt vanliga täcke. Börja inte använda ditt täcke direkt utan det kan vara bra att vänja sig vid täcket succesivt. Börja med några timmar om dagen, tex svep in dig i täcket när du sitter i soffan, för att vänja din kropp vid tyngden.

För att vara på den säkra sidan kan det vara en god idé att rådfråga din läkare om du vill använda ett tyngd täcke till barn under 5år, är gravid eller har svag lungkapacitet eller försvagade muskler.

Hur väljer jag mitt Cura täcke?

Vilken vikt man trivs bäst med individuellt, men det finns rekommendationer för den som vill. Cura of Sweden´s rekommendationer är att du använder ett täcke med en vikt som motsvarar 10–15% av din kroppsvikt. Oftast är 10% lagom för att ge goda effekter, men vid svåra sömnproblem eller svårigheter att slappna av kan det vara lämpligt att välja ett täcke som motsvarar 15% av din kroppsvikt. Har du ont i dina leder, har artros, fibromyalgi eller reumatism så bör du kanske välja en viktklass lägre än Cura of Swedens rekommendation, för att inte få för hårt tryck mot lederna.

Köper du ett Cura täcke till ditt barn tänk på att man inte bör utgå från koppvikten utan istället från barnets ålder enligt Cura of Sweden. De rekommenderar 5kgs täcket till barn mellan 2 och 5 år och 7kgs täcket till barn från 6år och uppåt. Tungtäcket rekommenderas inte till barn under 2år.

Produkten klassas som hygienartikel och kan endast returneras i obruten förpackning.


Kilroy Indbo Pall Tova -15%
REA
Vacker pall i äkta suarträ
1 440 kr
Ord.pris: 1 695 kr
Airbreeze Paket Ställbar Säng Ljusgrå 180 Inkl Bäddmadrass & Knappad Gavel -35%
REA
36 995 kr
Ord.pris: 57 215 kr
Pappelina Matta Boo -10%
REA
Plastmattan som är klassiker från Pappelina
från 688 kr
Ord.pris: 765 kr
Dan-Form Stol Thrill -20%
REA
Elegant stol i all sin enkelhet
1 596 kr
Ord.pris: 1 995 kr
Living Home Soffa Amigo 4 Sits -39%
REA
Sammetssoffa att njuta i
9 995 kr
Ord.pris: 16 495 kr
Conform Fårskinnsfåtölj Air Arm Ek -10%
REA
Skön snurrfåtölj i fårskinn
16 645 kr
Ord.pris: 18 495 kr
Pappelina Matta Noa -10%
REA
Sober och lättplacerad plastmatta från välkända Pappelina
från 355 kr
Ord.pris: 395 kr
Conform Fotpall Partner Läder Fantasy/Valnöt -10%
REA
Fotpall i elegant skinn
4 846 kr
Ord.pris: 5 385 kr
Vinterrea
Mattor 10-20%

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vi köp över 795kr