Stäng

Cura Of Sweden

Tyngtäcke Cura Pearl omsluter dig när du sover och hjälper dig till en bättre sömn. Täcket är indelat i 120 rutor som var och en är fyllda med små glaspärlor. Täckets tyngd gör att det formar sig efter din kropp och bidrar till en avslappnad och rofull effekt. Cura täcket är kvalitets testat vid statens forskningsinstitut och registrerat som medicintekniskt hjälpmedel vid Läkemedelsverket.

Sortering:
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 3 Kg
Tyngdtäcket för bättre sömn
1 695 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 5 Kg
Täcket som omsluter dig tackvare sin tyngd
1 895 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 7 Kg
Täcket som ger dig en rofull sömn
2 095 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 9 Kg
Täckets tyng gör att det formar sig efter din kropp
2 295 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 11 Kg
Täcker som hjälper dig till en bättre sömn
2 495 kr
Cura Of Sweden Tyngdtäcke Cura Pearl 13 Kg
Täcket som bidrar till en avsalppnad och rofull effekt
2 695 kr

Tyngdtäckets funktion bygger på Deep Pressure Tissue Stimulation, DPTS och Sensory Integration, SI. Deep Pressure Tissue Stimulation, dvs att våra kroppsvävnader svarar på tryck, som t.ex. vid massage. Sensory Integration, är en teori som går ut på att kroppen har olika intrycksmottagare, vilka tar emot intryck från dels de vanliga sinnena lukt, smak, syn och hörsel: dels mindre kända sinnen som taktila, vestibulära och proprioceptiva (Cura of Sweden).

Vem kan använda Cura vikt täcke?

Alla som vill kan använda Cura täcket. Cura täcket används idag inom hälso- och sjukvård och har visat sig ha en positiv effekt på personer med någon form av diagnosticerad neuropsykologisk åkomma, som t.ex. ADHD, Aspbergers eller autism samt på personer med någon sorts kognitivt problem, som t.ex. ätstörningar, depression, oro och ångest.

Täcket kan användas som ett vanligt täcke. Tänk dock på att använda påslakan eller lägg ditt Cura täcke ovanpå ditt vanliga täcke. Börja inte använda ditt täcke direkt utan det kan vara bra att vänja sig vid täcket succesivt. Börja med några timmar om dagen, tex svep in dig i täcket när du sitter i soffan, för att vänja din kropp vid tyngden.

För att vara på den säkra sidan kan det vara en god idé att rådfråga din läkare om du vill använda ett tyngd täcke till barn under 5år, är gravid eller har svag lungkapacitet eller försvagade muskler.

Hur väljer jag mitt Cura täcke?

Vilken vikt man trivs bäst med individuellt, men det finns rekommendationer för den som vill. Cura of Sweden´s rekommendationer är att du använder ett täcke med en vikt som motsvarar 10–15% av din kroppsvikt. Oftast är 10% lagom för att ge goda effekter, men vid svåra sömnproblem eller svårigheter att slappna av kan det vara lämpligt att välja ett täcke som motsvarar 15% av din kroppsvikt. Har du ont i dina leder, har artros, fibromyalgi eller reumatism så bör du kanske välja en viktklass lägre än Cura of Swedens rekommendation, för att inte få för hårt tryck mot lederna.

Köper du ett Cura täcke till ditt barn tänk på att man inte bör utgå från koppvikten utan istället från barnets ålder enligt Cura of Sweden. De rekommenderar 5kgs täcket till barn mellan 2 och 5 år och 7kgs täcket till barn från 6år och uppåt. Tungtäcket rekommenderas inte till barn under 2år.

Produkten klassas som hygienartikel och kan endast returneras i obruten förpackning.


Fleming Paket Fåtölj & Fotpall Jackie -31%
SALE
Bekväm fåtölj i klassisk design
4 495 kr
Ord.pris: 6 490 kr
Rowico Sideboard Gordon
Stilrent sideboard med en modern industriell design
5 995 kr
Living Home Fotpall Velvet Sammet
Nätt pall i sammetstyg
995 kr
House Nordic Stol Stockholm Konstläder -10%
SALE
Elegant och enkel stol i konstläder
715 kr
Ord.pris: 795 kr
Living Home Liggfåtölj Slinky Sammet -11%
SALE
Liggfåtölj i skön sammet
2 495 kr
Ord.pris: 2 795 kr
Airbreeze Bäddmadrass Airbreeze
Mjuk och ventilerande bäddmadrass i 3D-tyg.
från 4 995 kr
Juul Soffa 701 3,5 Sits
SALE
Jens Juul Eilersen för Juul Furniture
från 25 990 kr
Ord.pris: 32 195 kr
Dan-Form Barstol Stiletto
Barpall i enkel men klassisk dansk design
2 295 kr
Augusti DEALS
Mattor från Linie Design 20%

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vi köp över 795kr